Acasă Economie Rectificarea bugetului va avea criterii obiective de alocare a resurselor către comunitățile...

Rectificarea bugetului va avea criterii obiective de alocare a resurselor către comunitățile locale

DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a avut, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții Asociației Comunelor din România asupra mai multor teme privind activitatea administrației publice locale.

În perspectiva definitivării proiectului rectificării bugetului pentru anul 2019, prim-ministrul a precizat că sunt avute în vedere trei criterii obiective de alocare a resurselor financiare suplimentare pentru comunitățile locale: Asigurarea cofinanțării necesare pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, alocarea resurselor pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilități și a celor de care beneficiază însoțitorii acestor persoane și acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcționarea serviciilor curente oferite cetățenilor de către administrația locală.

O altă temă adusă în discuție de primari s-a referit la procedurile birocratice stufoase  pe care reprezentanții administrației trebuie să le parcurgă în pregătirea și implementare proiectelor de dezvoltare locală. În acest context, șeful Executivului a precizat că un obiectiv al Guvernului constă în simplificarea procedurilor administrative și informatizarea activității administrației, astfel încât implementarea investițiilor să fie susținută inclusiv prin reducerea numărului de avize și prin digitalizarea activităților.

Totodată, primul-ministru a reiterat angajamentul de a se consulta cu structurile asociative ale administrației locale asupra reglementărilor care privesc activitatea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here