Acasă Educatie Regizorul filmului ”Colectiv” refuză Medalia ”Meritul Cultural” din partea Administrației Prezidențiale

Regizorul filmului ”Colectiv” refuză Medalia ”Meritul Cultural” din partea Administrației Prezidențiale

DISTRIBUIȚI

Nu e momentul pentru ceremonii și decorări simbolice

Alexander Nanau, regizorul filmului ”Colectiv”, a anunțat pe Facebook că refuză o decorație propusă de președintele Klaus Iohannis. El își motivează refuzul de a primi distincția prin situația critică a culturii și acuză autoritățile că nu au făcut nimic pentru a salva acest domeniu.

Nanau arată că Administrația Prezidențială i-a transmis că președintele Iohannis a decis sa îl decoreze cu Medalia ”Meritul Cultural”, cu ocazia Zilei Culturii Nationale.

Regizorul a anunțat că refuză decorația din cauza indiferenței autorităților față de sectorul cultural din România și citează propunerile ignorate de autorități.

”Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României. După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amentințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero. Fac public răspunsul meu către Administrația Prezidențială care dorea să mă decoreze pe 15 ianuarie pentru meritele în susținerea culturii naționale pe timp de criză”, a scris Alexander Nanau pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here