Acasă Cultura Republica Moldova – invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte Bookfest

Republica Moldova – invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte Bookfest

DISTRIBUIȚI

Republica Moldova va fi invitatul de onoare al celei de-a XVII-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, desfăşurată anul acesta în perioada 29 mai – 2 iunie, la Romexpo.

Sloganul propus de ţara invitată este ”Te cuprind, Republica Moldova”, o expresie des întâlnită în vorbirea curentă din spaţiul lingvistic şi cultural de peste Prut, echivalentul sintagmei ”te îmbrăţişez”, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

”Invitaţia adresată Republicii Moldova a venit ca o continuare firească a relaţiilor excelente pe care le împărtăşim cu colegii de peste Prut, inclusiv cu prilejul celor şase ediţii de Bookfest Chişinău deja desfăşurate acolo. Dar avem în comun şi multe dintre problemele pieţei de carte, pornind de la publicul restrâns şi lipsa unei infrastructuri decente de difuzare. Sperăm ca acest Bookfest 2024 să fie şansa unor paşi fermi pe un drum comun pe care ni-l dorim cât mai luminos”, a declarat preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene, citat în comunicat.

Prezenţa Republicii Moldova ca invitat de onoare la Bookfest 2024 este asigurată de Guvernul de la Chişinău.

1 COMENTARIU

  1. […] Republica Moldova va fi invitatul de onoare al celei de-a XVII-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, desfăşurată anul acesta în perioada 29 mai – 2 iunie, la Romexpo. Sloganul propus de ţara invitată este ”Te cuprind, Republica Moldova”, o expresie des întâlnită în vorbirea curentă din spaţiul lingvistic şi cultural de peste Prut, […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here