Acasă Politic Reuniune a miniștrilor Apărării din statele NATO la Bruxelles

Reuniune a miniștrilor Apărării din statele NATO la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, va participa miercuri, 16 martie, la Reuniunea extraordinară a miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO, care se va desfășura la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

Evenimentul, coordonat de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, pe fondul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina, reprezintă un reper important în planul pregătirii deciziilor pe palierul adaptării NATO la actualul context de securitate, în perspectiva  Summit-ului de la Madrid din 29-30 iunie a.c..

Agenda reuniunii se concentrează pe două mari teme. Astfel, prima sesiune va fi dedicată situației de securitate din Ucraina și implicațiilor acestui conflict asupra Alianței și a partenerilor din vecinătate. Această sesiune va participa și Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, precum și miniștrii apărării din Suedia, Finlanda, Georgia și Ucraina, în calitate de invitați.

A doua sesiune în format aliat prevede dezbateri aprofundate referitoare la adaptarea pe termen lung a posturii colective a NATO pentru a răspunde noilor realități de securitate de la granița Alianței.

În marja reuniunii, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va avea o întâlnire bilaterală cu omologul din Canada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here