Acasă Politic Revoluția codurilor poștale: Fiecare persoană va avea propriul cod poștal, în locul...

Revoluția codurilor poștale: Fiecare persoană va avea propriul cod poștal, în locul celor împărțite geografic

DISTRIBUIȚI

Poșta Română pregătește o adevărată revoluție a codurilor poștale, iar cele clasice, pe criteriul geografic, vor fi înlocuite de coduri poștale unice digitalizate.

Anunțul a fost făcut de Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, într-un interviu la Radio România Actualități.

”Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a spus Viorel Ștefan.

El a mai spus că Poșta Română va crea o ”rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”.

Deși le-a numit cutii poștale digitale, șeful Poștei a anunțat că firma de stat e în procedură de achiziționare a 3.000 de cutii poștale și 75 de ghișee poștale.

Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, și este una dintre cele mai ineficiente companii din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here