Acasă Info Local Rezultate simulare Evaluare Națională absolvenți clasa a VIII-a

Rezultate simulare Evaluare Națională absolvenți clasa a VIII-a

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educației a centralizat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din acest an școlar, organizată la nivel național.

Au fost implicați în procesul de evaluare 11.593 de profesori evaluatori, după cum urmează: Limba română: 5.675; Matematică: 5.452 ; Limba maternă: 466.

La nivelul celor 3.747 de centre de examen, peste 12.000 de profesori asistenți au asigurat scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică.

Platforma a funcționat în parametri optimi pe toată perioada desfășurării proceselor, cu excepția unui interval de circa 20 de minute în prima zi de examen.

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:

  1. Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%)
  • Distribuția notelor pe tranșe este următoarea:
  1. Matematică: număr note mai mari sau egale cu 5: 69.347 (42,37%)
  • Distribuția notelor pe tranșe este următoarea:

III. Limba și literatura maternă – număr note mai mari sau egale cu 5: 8.161 (82,93%)

  • Distribuția notelor pe tranșe este următoarea:

Este pentru prima dată când simularea se derulează în condiții similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată țara.

Conform metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, la o diferență mai mare de un punct între notele acordate de cei doi evaluatori, lucrările sunt recorectate de alți doi evaluatori, nota finală fiind obținută ca medie aritmetică a celor două note cu valori centrale, după eliminarea notelor extreme (cea mai mare și cea mai mică).

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

2 COMENTARII

  1. […] Ministerul Educației a centralizat rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale din acest an școlar, organizată la nivel național. Au fost implicați în procesul de evaluare 11.593 de profesori evaluatori, după cum urmează: Limba română: 5.675; Matematică: 5.452 ; Limba maternă: 466. La nivelul celor 3.747 […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here