Acasă Info Local Rizia Tudorache, președintele ATOP Ilfov, indignat de pensionarea șefului Poliției Ilfov

Rizia Tudorache, președintele ATOP Ilfov, indignat de pensionarea șefului Poliției Ilfov

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Ilfov (ATOP), Rizia Tudorache, condamnă ferm decizia ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, în privinţa pensionării inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, comisar şef Doru Marius Iacobuș.

”IPJ Ilfov nu trebuia lăsat fără un conducător experimentat, într-o perioadă complicată şi în plină campanie electorală. Ministrul Marcel Vela e direct răspunzător, prin decizia sa, de fenomenele infracţionale manifestate în aceste zile şi de acţiunile în afara legii înregistrate de susţinătorii unor competitori electorali. Nu poţi lăsa un Inspectorat Judeţean fără inspectorul-şef, când ai deja zeci de plângeri penale pentru violare de domiciliu, ameninţări şi alte fapte care au la bază preferinţe electorale. Este un atac direct la siguranţa şi integritatea fizică a cetăţenilor judeţului Ilfov”, declară Tudorache.

Tudorache: ”Astfel de fenomene infracţionale s-au înregistrat, cu precădere, în Cernica, Găneasa, Afumaţi, 1 Decembrie, Gruiu şi Pantelimon. De altfel, numai în ultimele zile au fost depuse mai mult de zece plângeri penale, ca urmare a unor conflicte între susţinătorii unor competitori politici. La acestea se adaugă şi alte infracţiuni, cel mai recent caz fiind jaful de la bancomate din Otopeni, folosind material exploziv, precum şi conflictele generate de clanurile interlope care acţionează pe raza judeţului Ilfov. ,Este o destabilizare a forţelor de ordine din Ilfov. Dl. ministru avea posibilitatea de a-l menţine în funcţie pe comisarul şef Doru Iacobuş până la finalul campaniei electorale şi chiar să pregătească, în această perioadă, un înlocuitor care să poată gestiona corect fenomenele infracţionale. Ministrul Afacerilor Interne trebuie să nu uite că are datoria să-i protejeze pe toţi românii, de pe întreg teritoriul ţării”.

Tudorache îi solicită ministrului Vela să numească de îndată unui inspector şef la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov şi să întreprindă acţiuni imediate de limitare a fenomenelor infracţionale de pe străzile din judeţ.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here