Acasă Politic România a primit prima tranșă a ajutorului UE pentru decontarea cazării și...

România a primit prima tranșă a ajutorului UE pentru decontarea cazării și meselor refugiaților ucraineni

DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că România a primit o primă tranşă din ajutorul acordat de Uniunea Europeană pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu cazarea şi masa refugiaţilor din Ucraina, relatează News.ro.

„Prima sumă de bani de la Uniunea Europeană a ajuns în ţară. Este vorba de 39,1 milioane de euro. Banii respectivi sunt gestionaţi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Coordonarea întregii activităţi de rambursare a banilor cheltuiţi la nivelul autorităţilor locale pentru ceea ce înseamnă gestionarea refugiaţilor în România se face prin DSU”, a afirmat premierul.

El a mai spus că, până acum, ţara noastră a primit peste două milioane de refugiaţi ucraineni, dintre care aproximativ 85.000 au decis să rămână pe teritoriul României.

„Avem deja peste două milioane de cetăţeni ucraineni care au intrat în ţara noastră. Avem 84.000 – 85.000 care au decis să rămână pe teritoriul naţional. Aproximativ jumătate, 38.000, sunt copii. Aproximativ acelaşi număr sunt femei, iar 6.000 sunt bărbaţi. Este clar că pe măsură ce fondurile vin de la UE, ele vor acoperi sumele cheltuite de la bugetul de stat, iar de la Guvern, pe baza cererilor venite de la autorităţile locale, banii merg în sprijinul autorităţilor”, a conchis Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here