Acasă Social România acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siria

România acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Republica Arabă Siria

DISTRIBUIȚI

  Dată fiind situația  generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu președintele, Klaus Iohannis, astăzi, 9.02.2023, premierul, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea nou adoptată urmărind de o manieră prioritară sprijinirea Republicii Arabe Siriene, prin:

-bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve. Acestea vor puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situații de Urgență și Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naționale sau din alte surse, în funcție de necesități.  

HOTĂRÂRE nr. 5 din 09.02.2023 privind acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, Republicii Arabe Siriene

Anexă la HCNSU nr. 5 din 09.02.2023

2 COMENTARII

  1. […] Dată fiind situația  generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu președintele, Klaus Iohannis, astăzi, 9.02.2023, premierul, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, […]  » Vezi detalii […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here