Acasă Cultura România – Republica Moldova/ Viticultură

România – Republica Moldova/ Viticultură

DISTRIBUIȚI

În data de 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova, reunit într-o şedinţă extraordinară, a adoptat Declaraţia prin care a fost proclamată independenţa ţării, iar în data de 29 august 1991 au fost stabilite relaţiile diplomatice între România şi Republica Moldova, la nivel de ambasadă.

Pentru a marca împlinirea a 30 de ani de relaţii diplomatice, Romfilatelia introduce în circulaţie miercuri, 24 noiembrie a.c., emisiunea comună de mărci poştale România – Republica Moldova, Viticultură.

Cele două mărci poștale introduse în circulație vor ilustra urmatoarele repere:

Timbrul cu valoarea nominală de 2 lei reunește, într-o grafică unitară, imaginea unei Căni pictate, care a fost realizată de meșterul Colibaba Constantin, în Atelierul urban Rădăuți, județul Suceava și a unui ciorchine de struguri din soiul Zghihara, din zona Huși, România.

Timbrul cu valoarea nominală de 9 lei este reprodusă o Ploscă realizată de meșterul popular din Republica Moldova, Victor Pelin și ciorchinele unui soi de struguri reprezentativ pentru Moldova, Rara Neagră.

Romfilatelia mulțumește Î.S. „Poşta Moldovei”, Muzeului Național al Țăranului Român și Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni comune de mărci poștale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here