Acasă Economie România, țara paznicilor și a muncitorilor necalificați

România, țara paznicilor și a muncitorilor necalificați

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 30.047 locuri de muncă.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru agent de securitate (2.632), lucrător comercial (1.497), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.231), muncitor necalificat în industria confecţiilor (848), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (783), manipulant mărfuri (761), vânzător (665), confecţioner-asamblor articole din textile (662), casier (655), şofer autocamion/maşină de mare tonaj (556).

Din cele 30.047 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.558 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager,  medic, contabil etc), 17.470 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here