Acasă Economie România va returna Comisiei Europene 800 milioane de euro din fondurile alocate...

România va returna Comisiei Europene 800 milioane de euro din fondurile alocate pe dezvoltare rurală

DISTRIBUIȚI

 dezvoltare locala

 

 România va returna Comisiei Europene cel puțin 800 de milioane de euro din fondurile alocate pe dezvoltare rurală prin PNDR 2007 – 2013, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

”Avem foarte multe fonduri alocate (PNDR 2014 – 2020 n.r.). Am avut și pentru perioada anterioară, dar din păcate nu am reușit să le utilizăm în integralitate. Cel puțin 800 de milioane de euro vor fi returnați Comisiei Europene și este dureros că se întâmplă așa pentru că vă imaginați, cu 800 de milioane de euro se puteau face multe afaceri în mediul rural care să aducă o viață mai bună fermierilor și mai ales celor care desfășoară activitatea în afara agriculturii. Din păcate, în mediul rural principalul furnizor de locuri de muncă este totuși agricultura”, a spus Irimescu.

PNDR 2007 – 2013 este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investițiile private și publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România. Alocarea totală prin PNDR este 9,67 miliarde de euro, pentru perioada 2007 – 2013, bani care trebuiau contractați până la finele lui 2013, dar care mai pot fi plătiți până la sfârșitul lui 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here