Acasă Editorial ROMÂNUL FRATE CU PAHARUL

ROMÂNUL FRATE CU PAHARUL

DISTRIBUIȚI

Editorial

Cătălin DRAGOMIR

În timp ce românii, mai mult sau mai puțin informați și interesați de ceea ce se întâmplă în cotidian, sunt bombardați cu știri referitoare la primarii penali care, ”bărbați” fiind, mai candidează o dată, sau cu scandalul din PSD, o formațiune condusă în acest moment de doi condamnați, Organizația Mondială a Sănătății ne anunță, discret, că țara noastră ocupă un loc fruntaş (neonorant, desigur) în clasamentul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool. Un român bea nu mai puţin de 15 litri de alcool pe an, adică e de rău, rău….click pagina 1

România, așadar, se află în topul ţărilor unde se consumă zdravăn alcool, un clasament în care se află alte zeci de naţiuni din întreaga lume. Belarus ocupă primul loc la nivel mondial atunci când vine vorba de bețivi, în timp ce Republica Moldova se află pe locul secund. Moldovenii beau nu mai puţin de 16,8 litri de alcool pe an. Ca să nu se lase mai prejos, românii se află pe locul cinci.

Problema însă, mult mai arzătoare, e nu de cât bea românul într-un an, ci de ce toarnă în el atâta? Care îi sunt marile frustrări, de ce se oprește în fiecare zi, după ce iese de la serviciu (cine are), la birtul din colt și trage la măsea o cinzeacă? În România, slavă Domnului nu e război și nici nu va fi prea curând, chiar dacă marele vecin de la Răsărit ne tot amenință. De foame nu prea se moare, chiar dacă pe la țară sărăcia e maximă. Telefoane mobile și internet de mare viteză avem la tot pasul, că mor și americanii de ciudă! Deci, dotări avem. În schimb, românul nu prea are loc de muncă sigur, nu are un viitor pentru copiii lui, nu are siguranța zilei de muncă, nu are bani de o licoare adevărată la o cafenea din centru. Nu are nici bani de asigurare pentru mașină, nici bani pentru a-și plăti întreținerea la zi și nici chef să meargă la teatru sâmbătă seara. Are îns schimb chef, în fiecare zi, de un păhărel, mai mic sau mai mare. Se poate spune, deci, că românul e cu chef. Permanent.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here