Acasă Info Local Romprest nu mai face curățenie pe Otopeni

Romprest nu mai face curățenie pe Otopeni

DISTRIBUIȚI

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a reziliat contractul cu firma Romprest, cea la care a fost acţionar Florian Walter, iar în acest moment nu este încheiat niciun alt contract cu o alta firma de curăţenie.

În ultimii 17 ani, Romprest a deţinut monopolul în ceea ce priveşte curăţenia pe Aeroportul Otopeni.

Contractul de curăţenie pentru Aeroportul Henri Coandă s-a dovedit unul dintre ce mai păguboase pentru Compania Naţională ”Aeroporturi Bucureşti” SA, potrivit unui raport al Curţii de Conturi din 2013. În document se arăta că Aeroportul Henri Coandă plăteşte circa 3.000 de dolari pe lună pentru fiecare metru pătrat curăţat de angajaţii Romprest Service.

”Durata iniţială a contractului a fost de 5 ani, adică pînă în 2006, dar prin actul adiţional, a fost prelungită valabilitatea contractului până în 2018. Suprafaţa iniţială pentru care s-au contractat servicii de curăţenie a fost de 25.900 mp, iar tariful mediu, aferent abonamentului lunar, a fost de 2.855 USD/lună/mp.”, se arată în documentul Curţii de Conturi”.

”S-a făcut licitaţie şi Romprest a pierdut asa ca a strâns lucrurile şi le încarcă să plece. Numai că Romprest a făcut şi contestaţie la licitaţie, iar până se judecă această contestaţie, Aeroportul stă fără firmă de curăţenie. Acum pompierii civili asigura curăţenia, 4-5 pomiperi. Am înţeles că vor mai chema câteva femei de la Romprest, dar aşa la negru”, scrie Gandul.info, foto: Digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here