Acasă Social ROMSILVA zice că a furnizat mai mult lemn pentru foc direct populației

ROMSILVA zice că a furnizat mai mult lemn pentru foc direct populației

DISTRIBUIȚI

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populației, în zece luni ale anului, un volum de peste 1,3 milioane de metri cubi lemn pentru foc, cu 30% mai mult decât volumul total oferit pe parcursul anului trecut.

Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populației 1.365.888 de metri cubi lemn pentru foc, la un preț mediu de 170 de lei pe metru cub, fără taxa pe valoare adăugată.

Regia va furniza direct populației, în anul 2018, conform estimărilor, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc.

Prețul lemnului pentru foc variază în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare. Cele mai mari cantități de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preț.

Romsilva susține că a reușit creșterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populației, lemn rezultat în principal din lucrări de îngrijire și de igienizare a pădurilor.

În urma unor eforturi susținute, Romsilva a înregistrat, în ultimii doi ani, o evoluție a volumului de lemn pentru foc livrat direct populației, aproximativ 840 de mii de metri cubi în 2016 și 1 milion de metri cubi în 2017.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziția de lemn pentru foc, toate informațiile referitoare la oferta disponibilă fiind afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei și sediile primăriilor, precum și prin anunțuri în presa locală.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here