Acasă Info Local S-a stins Vasile Ghersim, fost primar al Sectorului 1, unul dintre primii...

S-a stins Vasile Ghersim, fost primar al Sectorului 1, unul dintre primii autori ai conceptului Zona Metropolitană București

DISTRIBUIȚI

Cu profundă tristețe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, se arată într-un comunica al instituției.

”Prieten, coleg, conducător de departament, cu toții am pierdut în primul rând un OM, un exemplu de profesionalism, putere de muncă și abnegație în slujba binelui comun.

Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moinești, județul Bacău. Licențiat în drept și sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfășurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administrația publică centrală și locală a statului român.

În anul 2000 a fost ales Primar al Sectorului 1 al Capitalei, iar la finalul mandatului, în anul 2004, a fost numit secretar de Stat în Ministerul de Interne și Administrației Publice, funcție pe care a exercitat-o până în anul următor. În anul 2005 a primit din partea Președintelui României Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”. În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat pentru ca, începând cu anul 2008, să revină în sfera administrației publice, în poziția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București. La sfârșitul aceluiași an este ales deputat, iar pe parcursul legislaturii 2008-2012 își desfășoară activitatea în Parlamentul României. După încheierea mandatului rămâne în forul Legislativ în calitate de consilier parlamentar, iar între anii 2015-2017 ocupă poziția de consilier al Primarului General al Capitalei.

În același an, în data de 7 noiembrie, prin Hotărârea Parlamentului nr. 94/2017, Vasile Gherasim este numit în funcția de consilier de conturi. Desemnat de Plenul Curții de Conturi a României la conducerea Departamentul VII, Vasile Gherasim a coordonat, cu echilibru și tact, o gamă complexă de activități cu specific juridic care presupun asistență și consultanță acordată structurilor de specialitate, precum și reprezentarea instituției în instanțele judecătorești.

În memoria colegilor și a instituției, Vasile Gherasim va rămâne pentru totdeauna un reper de dăruire și profesionalism, un exemplu de noblețe și de bunătate sufletească. A contribuit prin experiența și expertiza lui la dezvoltarea instituțională a Curții de Conturi a României, având permanent ca deziderat prestigiul instituției pe care a slujit-o.

Dumnezeu să-l odihnească!”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here