Acasă Info Local Să tot trăiești în blocul Alegra din Popeşti – Leordeni

Să tot trăiești în blocul Alegra din Popeşti – Leordeni

DISTRIBUIȚI

Visul imobiliar a mii de români s-a transformat într-un coşmar după ce s-au trezit captivi, la câţiva metri sub pământ, în apartamente noi care se inundă la prima ploaie mai puternică.

Izolate prost, fără lumină, cu apă care refulează din toalete, locuinţele de la demisol au căzut pradă igrasiei, care mușcă fără milă din pereţi. Arhitecţii spun că dacă dezvoltatorii ar acorda atenţia cuvenită hidroizolaţiei, ventilaţiei şi canalizării, demisolul ar putea fi un excelent spaţiu de locuit, anunță ȘtirileProTv.ro

Visul imobiliar a sute de mii de români a fost îngropat sub pământ de veniturile modeste şi greutăţile financiare. Şi-au asumat traiul într-un apartament la demisol, dar nu s-au gândit că vor ajunge bătaia de joc a aşa-zişilor dezvoltatori care, după spusele arhitecţilor, fac greşeli mari atunci când construiesc.

Florin Enache, arhitect: ”Acest compromis devine cu atât mai mare cu cât nu sunt controlate aspectele tehnice care ar trebui să fie în regulă: o minimă lumină naturală, o hidroizolaţie. Începe să revină şi problema cu canalizările care refulează şi subsolurile, demisolurile care se inundă”.

Renata Corbu şi-a dat toţi banii, 23.000 de euro, pe un apartament în blocul Alegra din Popeşti – Leordeni. S-a mutat în 2015, iar problemele au apărut un an mai târziu. La fiecare ploaie mai puternică, apa îi iese pur şi simplu prin pereţi şi podea.

Renata Corbu: ”Prima dată iese în bucătărie, pe urmă iese lângă hazna şi apoi iese de la WC. Totul este ca o ţărână şi cu un miros groaznic. Deci nu am cuvinte ce urât miroase.”

Igrasie este peste tot. Aproape zilnic, femeia spală pereţii cu tot felul de soluţii, dar în zadar. Au crescut chiar şi ciuperci într-un colţ al camerei.

Gura de canalizare a blocului, care are două scări, este chiar în faţa geamului femeii. Ea crede că problemele sunt de la hidroizolaţia necorespunzătoare. Investitorul nici nu vrea să audă de reparaţii, iar proprietara, cu un salariu de 650 de lei, nu îşi permite să îl dea în judecată.

Renata Corbu: ”Am vorbit cu dezvoltatorul şi a zis că nu îl interesează. Că de ce am cumpărat la demisol? Ne ştie numerele de telefon, nu mai răspunde.”

Robert Florin Nica este unul dintre dezvoltatori. A intrat în atenţia opiniei publice ca unul dintre liderii ”clanului sportivilor”, o grupare infracţională importantă din Bucureşti şi Ilfov. A fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la tentativă de jaf.

Numele lui Robert Florin Nica apare pe mai multe autorizaţii de construire emise în Popeşti – Leordeni. Este unul dintre cei care au construit blocul Alegra. A fost dat în judecată de mai mulţi proprietari. – continuare pe ȘtirileProTv.ro, Foto: ProTV

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + 9 =