Acasă Info Local ȘANSE ȘI NEȘANSE PENTRU 25 MAI

ȘANSE ȘI NEȘANSE PENTRU 25 MAI

DISTRIBUIȚI

Cu 17 primării ”galbene”, din 40 ale județului, PNL pare să ia fața PSD (care conduce 13 primării) la alegerile din 25 mai, atât la europarlamentare, cât și la cele pentru funcția de deputat în Colegiul 4.

Favorit pentru a-i lua locul lui Eduard Hellvig la Parlament pare liberalul Andrei Daniel Gheorghe, fiul primarului din Otopeni având avantajul că din colegiul cu pricina șapte din cele zece primării sunt conduse de reprezentanți ai PNL. PSD se bazează aici doar pe trend și pe faptul că Gabriela Szabo are notorietate. Despre ceilalți candidați nu putem spune mare lucru: doar democrat-liberalul Vasile Dumitru mai poate aduna ceva voturi, având în vedere că în prezent este consilier județean și că în zona Snagov, Ciolpani, Periș, Balotești este destul de cunoscut, fiind de-al locului. Ceilalți candidați, ai PMP, PPDD, Forța Civică și PRM sunt împinși doar pentru a-i cunoaște lumea, că de câștigat nu poate fi vorba.

Pentru Bruxelles lucrurile par asemănătoare, numai că aici PSD poate lua fața PNL dacă oamenii lui Marian Petrache nu vor reuși să își scoată oamenii la vot. La acest capitol, PSD pare avantajat în întreaga țară, nu numai la nivelul județului Ilfov. PDL, chiar dacă și-a propus o țintă mare, va trebui să se împace cu locul al treilea, iar despre celelalte formațiuni nu putem spune nimic pentru că nu au organizații decât în foarte puține localități ale județului. PMP este axat pe zona de nord, mai ales pe Snagov și Gruiu, Forța Civică există mai mult pe zona Brănești, Cernica, Pantelimon, în timp ce PPDD (locul secund la alegerile parlamentare din 2012 în Ilfov, care a dat și un deputat la redistribuirea voturilor) pare că a intrat în disoluție. Despre PRM nu se poate spune decât că există prin persoana fostului președinte al CJ Ilfov, Constantin ”Bebe” Ivanovici, dar în zona 1 Decembrie – Copăceni PSD pare a câștiga cele mai multe voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here