Acasă Info Local Sărbătorea Floriilor în siguranță

Sărbătorea Floriilor în siguranță

DISTRIBUIȚI

FloriiConform Planului General de asigurare a ordinii și siguranței publice aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, MAI a suplimentat numărul efectivelor care vor acționa la acest sfârșit de săptămână în întreaga țară. Poliția Română va mobiliza 11.000 de polițiști în plus față de dispozitivul curent, misiunile urmând să se concentreze pe asigurarea fluenței traficului rutier, prevenirea faptelor antisociale, combaterea evaziunii fiscale și a comerțului cu produse contrafăcute, precum și pe menținerea liniștii publice la manifestările religioase ocazionate de sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

La măsurile de asigurare a ordinii publice vor participa și 7.500 de jandarmi.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel național, sunt pregătiți de intervenție peste 5.000 de pompieri cu peste 1.000 de autospeciale. De asemenea, 500 de inspectori de prevenire sunt angrenați zilele acestea în acțiuni de verificare a unităților economice și a celor de cazare în special în zonele turistice și de pelerinaj.

În condițiile în care în această perioadă a anului traficul la frontierele României crește semnificativ, Poliția de Frontieră a dispus măsuri de utilizare la capacitate maximă a tuturor punctelor de trecere a frontierei. Aproximativ 3.000 de polițiști de frontieră vor asigura fluenţa traficului de persoane şi a mijloacelor de transport.

În sprijinul misiunilor operative din aceste zile și pentru asigurarea intervențiilor medicale de urgență, Inspectoratul General de Aviație al MAI are la dispoziție 15 elicoptere în punctele de operare din întreaga țară. – foto – evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here