Acasă Cultura ȘASE DEBUTURI DE SUCCES LA CONCURSUL JUDEŢEAN DE REVISTE ŞCOLARE

ȘASE DEBUTURI DE SUCCES LA CONCURSUL JUDEŢEAN DE REVISTE ŞCOLARE

DISTRIBUIȚI

revista scolaraCasa Corpului Didactic Ilfov a organizat cea de-a șaptea ediţie a concursului judeţean de reviste şcolare intitulat “Trofeul – Revista Școlară Ilfoveană 2014”. Cu această ocazie a avut loc şi un schimb de experienţă între coordonatorii de reviste şcolare, având ca scop promovarea imaginii şcolilor şi a învăţământului ilfovean prin intermediul revistelor şcolare. Obiectivele urmărite în cadrul acestei activităţi au fost cunoaşterea preocupărilor de realizare a revistelor şcolare în judeţul Ilfov, un schimb de experienţă privind modul de concepere şi realizare a unei reviste şcolare, promovarea spiritului creativ al elevilor şi al cadrelor didactice din judeţul Ilfov, realizarea unei expoziţii şi desemnarea revistei şcolare ilfovene a anului. Activitatea a fost moderată de profesorul metodist Marius-Ovidiu Sebe, coordonatorul activităţii, care a ţinut să îi felicite pe toţi participanţii pentru eforturile pe care le depun pentru realizarea unei reviste. S-a vizionat expoziţia, coordonatorii şi-au prezentat revistele, şi-au împărtăşit din experinţa proprie, rezultând  un schimb de experienţă util, unanim recunoscut şi apreciat de toţi participanţii. La expozitie, respectiv concurs s-au înscris 12 reviste din 11 unităţi de învățământ, fiind împărţite în următoarele secţiuni: învăţământ preșcolar și primar, învățământ gimnazial,  învăţământ liceal, noutatea fiind, pentru acestă ediție, secțiunea reviste online.

Juriul, constituit din  directorul C.C.D. Ilfov, prof. doctor Florin Petrescu, profesor metodist  Marius-Ovidiu Sebe, prof. Nică D. Lupu – fondatorul revistei Univers Didactic Ilfovean, inspectorul școlar prof. Rori-Maria Gheorghișor şi Cristina Angheluță, coordonator al publicației Școala Ilfoveană și redactor la Viitorul Ilfovean, a deliberat cu mare greutate şi a desemnat câştigătoarea acestei ediţii, oferind Trofeul „Revista Şcolară Ilfoveană 2014”,  revistei “Otopeanul” de la  Liceul Teoretic „Ioan Petruș” Otopeni, coordonată de profesorul Ioana Ungureanu. De amintit că aceeași revistă a mai câștigat marele trofeu și la edițiile din 2009 și 2013.

Au mai fost evidențiate următoarele reviste: La secţiunea învăţământ preșcolar și primar s-a obținut premiul I de către revista „Voiniceii” de la Grădinița „Voinicel” Chitila, coordonată de un colectiv de cadre didactice format din Luminița Sandu, Ioana Florea și Anișoar Ciobanu. .

La secţiunea învăţământ gimnazial s-a acordat premiul I revistei „Floare de colţ” a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Brănești, coordonată de Sabina-Nina Șteopoae, Simina Zega și Nicoleta Tone. Premiul II a fost obținut de revistele „Floare de cireș”, coordonată de prof. Niculina Dumitru, de la Școala Gimnazială nr. 3 Buftea, și „Speranțe” coordonată de prof. Mihaele Balea, de la Școala Gimnazială nr. 4 Buftea. Cu premiul III au fost evidențiate revistele „Mlădițe de primăvară” coordonată de prof. Adela-Cristina Andrei de la Școala Gimnazială nr. 3 Bălăceanca și ”Micii creatori” coordonată de prof. Mariana Ghiulai și prof. Dorel Găișteanu, iar cu mențiune revista „Sonoris”  coordonată de prof. Iustina-Daniela Ilie, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Brănești.

La secţiunea învăţământ liceal, juriul a acordat premiul I revistei „Otopeanul”, care a obținut și marele trofeu, și revistei „Silva” coordonată de prof. Liana Anghel de la Colegiul Silvic „Theodor Pietraru” Brănești, iar premiul II revistelor „Măiastra” coordonată de prof. Alexandru Anton, de la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești și „Informatica”, coordonată de prof. Iuliana-Alina Căprărescu de la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” Măgurele.

În cadrul concursului s-a înscris și revista digitală „Pro Ingenio” a școlii gimnaziale cu același nume din orașul Bragadiru, coordonată de profesorul Mihaela Florea, care a primit premiul I.

Pentru că la această ediție din cele 12 reviste înscrise, 6 au fost debutante, ținem să transmitem și pe acestă cale coordonatorilor de reviste școlare aflați la început de drum, mult succes și viață cât mai lungă (Sonoris, Informatica, Pro Ingenio, Micii creatori, Voiniceii, Mlădițe de primăvară). Deoarece revistele şcolare reprezintă o modalitate extraordinară de promovare şi afirmare a şcolii, un liant cu comunitatea locală şi o rampă de stimulare şi lansare a creativităţii elevilor şi a cadrelor didactice, vă așteptăm și la ediţia următoare din 2015, într-un număr, sperăm noi, mult mai mare. – Prof. metodist CCD Ilfov: MARIUS-OVIDIU SEBE 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here