Acasă Economie Scanarea 3D și geospațială a Capitalei și a orașului Voluntari pune bazele...

Scanarea 3D și geospațială a Capitalei și a orașului Voluntari pune bazele trecerii de la lumea reală la cea virtuală

DISTRIBUIȚI

Neotech City a finalizat scanarea 3D și geospațială a municipiului București și a orașului Voluntari și pune bazele trecerii de la lumea reală în lumea virtuală (inclusiv metaverse) cu ajutorul criptomonedei NEOT. Investiția în filmarea și procesarea datelor a fost de aproximativ un milion de euro, anunță antreprenorul Vlad Dulea.

Pentru prima dată în istoria țării noastre, atât instituțiile publice, cât și companiile private au acces la date digitale de mare precizie din capitala României. Practic, a fost creat „Bucureștiul digital” în format 3D, prin procesarea datelor privind nu mai puțin de 3.500 de km stradali, Neotech City deținând cea mai mare bază de date de acest fel din țară.

„Este un moment revoluționar în zona tehnologiilor digitale smart safe city pentru București și România. În acest moment, administrațiile locale de sector, Primăria Generală a Municipiului București, alte instituții publice locale și naționale, cât și companiile private au acces la date 3D și geospațiale extrem de precise și complexe. Prin folosirea acestor soluții Smart City, administrațiile locale bucureștene pot face economii importante de timp și de bani la bugete prin optimizarea imediată a proiectelor de investiții și dezvoltare. În același timp, prin folosirea acestei tehnologii companiile private pot câștiga un avantaj competitiv care să le aducă plusvaloare și profituri uriașe. Pentru mediul privat din România și nu numai, o premieră la nivel internațional o va reprezenta posibilitatea de a accesa aceste date prin tehnologiile blockchain, respectiv de a le achiziționa, în viitor, cu criptomoneda NEOT”, a declarat Doru Aurelian Borșan, CEO Neotech City.

Neotech utilizează cele mai exacte vizualizări din lume, la nivel de rețea rutieră 360°, îmbunătățite cu analize inovatoare bazate pe module și procese de inteligență artificială (AI), oferind informații utile, procesabile, care creează plusvaloare.

Prin această tehnologie se pot obține informații extinse despre clădiri și fațade datorită imaginilor panoramice de înaltă rezoluție la 360°, fiind posibilă măsurarea distanțelor, suprafețelor și dimensiunilor clădirilor. Geodatele colectate sau urmărite pot fi schimbate prin interfețe precum GML, DXF, KML, GeoJSON sau ESRIShapeFiles. Este posibilă descărcarea de date dintr-o anumită zonă și introducerea lor în format 3D direct în programele de proiectare. Se pot face estimări de cantități pentru achiziții, studii de fezabilitate, analize cantitative și calitative, se poate realiza un GIS integrat pentru autoritatea locală, o evidențiere digitală a PUG-ului și a celorlalte reglementări urbanistice.

„Ne dorim pe viitor să filmăm 3D&geospațial și să procesăm date digitale pentru toate localitățile din România, atât din mediul urban, cât și din cel rural. Este cel mai simplu mod de a ne dezvolta și de a progresa, având în vedere cât de competitivă a devenit cursa digitalizării la nivel global. Pe zona de infrastructură rutieră, prin Road AI, tehnologia noastră de stabilire precisă a condiției drumurilor asfaltate, dorim să avem o situație a tuturor șoselelor locale, județene, naționale, dar și a autostrăzilor. Guvernul României poate să intre în era digitală prin folosirea acestor informații, să reducă costurile și să facă planuri de investiții predictibile și eficiente”, a declarat Ionel Albu, Head of Sales, Neotech City.

Tehnologiile Neotech permit pregătirea proiectelor pentru accesarea fondurilor din PNRR, PNDL Anghel Saligny, POR, POIM etc., proiecția unor propuneri de investiții pentru a fi consultate de către publicul larg, analiza calității drumurilor din localitate, analiza cantitativă și calitativă a mobilierului urban, dar și a semnelor de circulație, a marcajelor rutiere, precum și a profilului de drum, determinarea suprafețelor utilizate ca spații publicitare în oraș și taxarea corespunzătoare a acestora, măsurarea și verificarea lucrărilor executate, și chiar sprijin pentru echipele de intervenții Poliție, Pompieri, SMURD prin vizualizarea rapidă în format 3D a locației unde se face intervenția.

Datele oferite prin tehnologia Road Ai sunt organizate pe layere (straturi) și oferă date despre crăpături (tip piele de aligator, longitudinale minore, moderate și severe, transversal moderate și severe), urme de camioane și utilaje, gropi: mici, moderate, severe, partea drumului deteriorată: dreapta sau stânga, uzura drumului: moderată, severă, infiltrații, scurgeri, sedimentări sau surpări, identificarea automată a semnelor de circulație, evidențierea lipsei marcajelor rutiere, respectiv a calității precare a acestora, acolo unde este cazul. sursa: – vlad.dulea.ro

 

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here