Acasă Cultura „Scârța, scârța pe hârtie”

„Scârța, scârța pe hârtie”

DISTRIBUIȚI

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români (TDR), anunță lansarea concursului de creație teatrală și literară „Scârța, scârța pe hârtie”.

Titlul proiectului a fost ales în contextul împlinirii a 170 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale (30 ianuarie 1852) și a 110 ani de la moartea sa (9 iunie 1912). Cu această ocazie, Biblioteca Metropolitană București și Teatrul Dramaturgilor Români vor derula un concurs de creație teatrală și literară care va debuta pe 30 ianuarie și se va finaliza pe data de 9 iunie 2022. Concursul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-24 ani (se vor juriza textele pe două categorii de vârstă 14-18 ani și 19-24 ani).

Participanții vor scrie texte inedite folosind obligatoriu următoarele replici/expresii: Bravos, națiune! / Eu pentru cine votez?/ Curat murdar/ Certicat medical/ Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm!/ Pozițiune turmentată/ Mofturi!/ Sfânta Constituțiune/ Cap ai, minte ce-ți mai trebuie?/ A venit căldura, a trecut durerea.

Textele pot fi monodrame (cu durata estimată a reprezentării de 30-40 minute) sau proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu) și vor fi trimise pe adresa eu.scriu@teatruldramaturgilor.ro până la data de 1 iunie. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 9 iunie 2022. Juriul va fi compus din cei doi Manageri ai instituțiilor implicate: Ramona Ioana MEZEI (Manager BMB) și Marius BODOCHI (Manager TDR) precum și un actor/regizor/dramaturg ales ulterior.

Premiile vor consta în invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de TDR și BMB precum și în expunerea publicului larg a textelor prin spectacole – lectură/online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here