Acasă Economie Se cere închiderea gropii de gunoi de la Glina

Se cere închiderea gropii de gunoi de la Glina

DISTRIBUIȚI

”Sunt concentrate într-o arie de câțiva km pătrați mai mulți generatori de mirosuri pestilențiale”

După groapa de gunoi de la Vidra, CJ Ilfov cere și închiderea depozitului de deșeuri de la Glina. Autorizația de funcționare a expirat, iar acum este în derulare procedura pentru obținerea acesteia, de la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov. Consiliul Județean Ilfov și-a exprimat punctul de vedere negativ în Comisia de Avizare Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov.

CJ Ilfov se opune funcționării gropii de gunoi întrucât activitatea de depozitare a fost realizată cu un impact negativ asupra cetăţenilor şi a mediului, dovadă fiind numeroasele petiții/sesizări primite din partea locuitorilor din zona limitrofă, populația fiind afectată de mirosurile degajate și disconfortul creat de activitatea de tratare și eliminare a deșeurilor în cadrul depozitului Glina, iar Garda Naţională de Mediu a aplicat sancţiuni contravenţionale ca urmare a nerespectării Autorizaţiei Integrate de Mediu. De asemenea, nu se respect distanța minimă între amplasament și limita zonelor rezidențiale. Zona este în expansiune, ca atare, dezvoltarea imobiliară va conduce la expunerea unui număr și mai mare de locuitori la riscurile provocate de desfășurarea activității de depozitare care nu îndeplinește condițiile de operare la standardele de protecție a mediului și a sănătății populației impuse de legislația specifică.

Un ilfovean care locuiește la doi kilometri de rampa de gunoi de la Glina spune că ”uneori mirosul îți întoarce efectiv stomacul pe dos (inclusiv aseara), iar vara nu poți lăsa noaptea geamurile deschise pentru că e un miros atât de greu încât te trezește din somn”. ”Sunt concentrate într-o arie de câțiva km pătrați mai mulți generatori de mirosuri pestilențiale – Protan, stația de epurare (vine miros de hazna destul de des mai ales de când cu lucrările de modernizare – când treci pe Centură se vede că au scos nămoluri/slamuri pe un câmp și le-au lăsat așa), ferma de porci Picovit (când bate vântul din direcția ei zici că se mută ferma la tine în casă). Cele de mai sus cred că pot fi confirmate și de locuitorii din Glina, Cățelu, parte din Sectorul 3, poate și comuna Berceni. Zeci, poate sute de mii de suflete”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here