Acasă Economie Se circulă pe Pasajul Domnești

Se circulă pe Pasajul Domnești

DISTRIBUIȚI

Circulația rutieră pe Pasajul Domnești, al treilea sens giratoriu suspendat din țară și o importantă componentă pentru infrastructura rutieră din regiunea metropolitană București-Ilfov, a fost deschisă vineri, 11 noiembrie, după recepția lucrărilor. Pasajul, care face legătura între Șoseaua de Centură (DNCB), DJ 602 din Ilfov și  Prelungirea Ghencea din București, permite accesul facil din fiecare direcție, elimină ambuteiajele și reduce timpii de așteptare pentru tranzitarea zonei.

Investiția de peste 90 de milioane de lei fără TVA s-a făcut din fonduri europene nerambursabile, aferente exercițiului financiar 2014-2020.

Noua infrastructură rutieră nu doar că va contribui la creșterea mobilității, dar va reduce și poluarea în zonă, prin reducerea  timpilor de deplasare sau de așteptare în trafic.

„Este o lucrare mult așteptată de bucureșteni, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Cea mai aglomerată intersecție din România primește un pasaj care să rezolve situația din această zonă. Acest pasaj nu va rezolva definitiv problemele pe Centura Capitalei. Eforturile trebuie să continue cu celelalte lucrări, cu legătura cu Bucureștiul.

Aici, CNAIR a avizat deja proiectul tehnic pentru lărgirea la patru benzi a încă unui aproape 1 km din Prelungirea Ghencea. Deci, ne-am asumat, suplimentar, încă 1 km din acest bulevard către București.

Lucrările dintre A1 și Pasajul Domnești vor începe în luna decembrie. Suntem în curs de autorizare a lucrărilor pentru dublarea la patru benzi, de la A1 până la Pasajul Domnești.

Lucrăm și la proiectarea de la Pasajul Domnești până la Jilava, în așa fel încât toată această zonă să fie rezolvată din punct de vedere al conflictului de trafic între traficul de tranzit și traficul local”, a declarat Irinel Scrioșteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, care a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului.

Pasajul este realizat pe amplasamentul a 5 (cinci) administrații locale – Domnești, Clinceni, Bragadiru, București și Sector 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here