Acasă Economie Se extind rețelele de apă-canal în localitățile Ciolpani, Petrăchioaia, Cernica și Glina

Se extind rețelele de apă-canal în localitățile Ciolpani, Petrăchioaia, Cernica și Glina

DISTRIBUIȚI

La 10 mai 2022 au fost semnate contractele de execuție pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă, canalizare, staţii de pompare apă uzată în localitățile Ciolpani, Petrăchioaia, Cernica și Glina.

Obiectivul general al măsurii de investiții îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată, spre beneficiul mediului și al populației, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformare a României la Tratatul de Aderare.

Contractele fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Contractul pentru Ciolpani are o valoare de 77.544.584,87 lei fărăTVA, fiind atribuit companiei Constructii Erbasu, durata de execuție a lucrărilor fiind de 32 de luni de la data ordinului de începere. Contractul include extinderea rețelei de distribuție a celei de canalizare și stații noi de pompare a apei uzate.

Contractul de extindere a rețelelor de apă și canalizare pentru Petrăchioaia, Cernica, Glina are o valoare de 98.081.182,68 de lei fără TVA, fiind atribuit Asocierii Acvatot -Sade-Compagnie Generale de Travaux D’Hydraulique, iar durata de execuție a lucrărilor este de 35 de luni de la data ordinului de începere.

Contractul include extinderea rețelei de distribuție a apei la Petrăchioaia, extinderea canalizării, conductă de refulare, stații de pompare a apei uzate, subtraversări ale unor drumuri județene, ale unor văi și a uni canal de irigații.

La Cernica, contractul cuprinde extinderea rețelelor de apă și canalizare, a conductei de refulare, a stațiilor de pompare a apei uzate, supratraversări ale A2, Centurii Capitalei, râului Dâmbovița, subtraversări ale căii ferate, Centurii Capitalei, ale unor drumuri naționale și județene și ale râului Colentina.

La Glina, contractual prevede extinderea rețelelor de apă și canalizare, a conductei de refulare și reabilitarea acesteia, precum și a stațiilor de pompare a apei uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here