Acasă Economie Se lucrează din nou la Pasajul Domnești

Se lucrează din nou la Pasajul Domnești

DISTRIBUIȚI

Irinel Scrioșteanu, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor a convocat toți responsabilii de proiect pe șantierul de la Domnești, de la CNAIR la antreprenori, deținători de rețele edilitare, conducerea ENEL România, dar și primarii de la Domnești, Clinceni, Bragadiru pentru a fi reluate lucrările la pasaj.

”După o prea lungă perioadă de pauză, astăzi s-au forat primii doi piloni dintre cei 97 care mai sunt încă necesari pentru a construi acest pasaj. Am convingerea că, dacă fiecare dintre cei implicați se va ține de angajamentele luate astăzi, vom finaliza această lucrare cât mai curând posibil. În ceea ce mă privește, pe lângă alte masuri pe care le-am luat si pe care le voi lua, voi convoca responsabilii de proiect, în fiecare miercuri la ora 9.00, și voi fi prezent pe șantier, pentru a urmări evoluția acestei lucrări atât de importante și pentru a monitoriza, de la fața locului. Am promis ca vom schimba abordarea vis a vis de Pasajul Domnești și asta am făcut”, a declarat Scrioșteanu.

Studiul de fezabilitate pentru această lucrare a fost realizat de Consiliul Județean Ilfov și predat CNAIR încă din anul 2013. Dar, după finalizarea licitației, la cererea Primăriei Capitalei s-au făcut modificări ale proiectului, pentru conexiunea cu proiectul său pentru Prelungirea Ghencea, proiect care prevedea tramvai în mijlocul bulevardului.

”În consecință, când am venit la Ministerul Transporturilor am găsit proiectul complet blocat. Am făcut tot ceea ce a fost posibil pentru deblocarea lucrării. Au fost necesare exproprieri suplimentare, care au fost finalizate în această perioadă, și au fost încheiate lucrările de demolare a imobilelor private din arealul expropriat. Se lucrează la mutarea unor rețele edilitare. În doi ani vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în 3 ani, Autostrada de Centură București Sud, mai precis cele trei loturi de pe A0 Sud”, anunță Scrioșteanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here