Acasă Politic SE PREGĂTEȘTE RADU DUDA?

SE PREGĂTEȘTE RADU DUDA?

DISTRIBUIȚI

DudaPicarea Cabinetului Ponta si venirea ”de indata” la Palatul Victoria a surprinzatorului guvern tehnocrat sunt inca decodate de catre unii dintre initiatii sistemului si a jocurilor politice subterane drept una dintre cele mai reusite operatiuni „blitzkrieg” din istoria societatii romanesti. Iar pe acest fond, inca sensibil si alimentat in permanenta cu noi si noi dezvaluiri privind unele stranii coincidente din acea perioada, un nou scenariu prinde contur, tot mai puternic in ultimele zile. Si acesta este cu atat mai socant cu cat noua „teorie a conspiratiei” a cuprins anumite cercuri recunoscute pentru conexiunile lor cu domeniul informational, mai ales cel extern.

Interesant de la bun inceput ca ”avocatul diavolului” in acest caz nu este vreo ”tanara speranta” a politicii, avida cu oprice pret de publicitate, ci nimeni altul decat Constantin Dudu Ionescu, insusi consilierul pe probleme de siguranta al presedintelui Klaus Iohannis. Cel caruia, de altfel, scenariul predarii catre asa-numita elita politica a tot mai multe din fraiele puterii ii prevede doar un singur mandat la Palatul Cotroceni. Unde Constantin Dudu Ionescu si alti ”iluminati” cu excelente relatii pe plan extern il vad, peste doar cativa ani, pe fostul actor Radu Duda, actualul Principele Radu al Romaniei.

Experimentul nemtesc

Instalarea lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, lucru care se pare ca l-ar fi luat oarecum prin surprindere chiar si pe molcomul fost edil al Sibiului poate sa fie doar o etapa din „fisa de parcurs” intocmita de catre marile Cancelarii ale lumii pentru Romania. O tara al carui destin politic pare sa fie tot mai mult influentat de asa numita „elita politica”, sprijinita, pe de o parte, de influenta societate civila si, pe cealalta parte, de „vocea strazii”. Si daca „tavalugul” electoral al romanilor din Diaspora l-a adus pe Iohannis la conducerea tarii, iar protestele tinerilor, carora li s-au alaturat „armata” de ONG-uri si intelectuali marcanti, a facut ca un pragmatic guvern tehnocrat sa preia fraiele guvernarii de la greu incercatul cabinet Ponta, de ce nu ar fi dus pana la capat „experimentul nemtesc”? Mai ales ca, din cate se pare, Iohannis este privit doar ca un intermediar, fie el si unul de cinci ani, in fruntea unei Romanii pe care partenerii occidentali o vor exact opusul unor tari „refractare” globalizarii, precum Ungaria sau Polonia! Oricum, daca la sfaturile consilierilor sai de taina continua sa petreaca si urmatoarele sarbatori traditionale tot pe plaiurile insorite de pe alte meleaguri, lucrurile deja sunt ca si facute pe jumatate in acest sens.

”Viziunea” consilierului prezidential

Constantin Dudu Ionescu nu a facut niciodata un secret din faptul ca este un monarhist convins. Numai ca, spre deosebire de cei care inca se amagesc punandu-si sperantele in organizarea unui referendum care sa reinstaureze monarhia, in conditiile in care optiunea republicana a majoritatii romanilor este arhicunoscuta, actualul consilier pe probleme de siguranta al presedintelui Romaniei are o cu totul alta optica. Astfel ca Dudu Ionescu nu de putine ori a sustinut ca nu este nevoie de niciun referendum, ci doar de „viziune”. Si, dupa cum sustin si alti apropiati ai acestuia, primul pas ar trebui sa-l faca asa numita elita politica din tara noastra, care ar trebui sa preseze fortele politice sa faca un pas inapoi. Adica un nou pas inapoi, dupa ce au clacat in fata protestelor declansate de tragedia de la „Colectiv”, acceptand nauce autoflagelarea publica si mergand cu totul pe mana unui guvern tehnocrat. Ceea ce, desigur, poate nu este nici pe departe un lucru rau, numai ca interesant este ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, procesul de auto-dizolvare a fortelor politice care au condus Romania ultimelor doua decenii si jumatate va comntinua in ritm accelerat. Mai ales ca influentul Constantin Dudu Ionescu, cel despre care se spune ca este vazut foarte bine inclusiv peste Ocean, nu a facut un secret din faptul ca Adunarea Constituanta ar fi cea care ar trebui sa faca pasul inapoi si sa aseze astfel tara pe calea revenirii la monarhie.

Duda. Radu Duda

Desigur, drumul este unul lung, oricat ar cere-o elitele politicii sau cele ale societatii civile. Insa este de asteptat sa se prefere, din nou, varianta etapelor pregatitoare. Dintre care una ar putea fi „incalzirea” actualului Radu, Principe al Romaniei, pentru a-i succede lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, daca nu se poate inca sa-i urmeze regelui Mihai la tronul Romaniei. Iar punerea in practica a unui asemenea scenariu, care are adepti puternici, dar si opozanti pe masura, ar putea explica, intr-o oarecare masura, si rabufnirea ultimelor scandaluri din jurul Casei Regale a Romaniei. – Cătălin Tache, www.enational.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here