Acasă Politic Secretar de stat al SUA: ”Există probe imense” că noul coronavirus provine...

Secretar de stat al SUA: ”Există probe imense” că noul coronavirus provine din laboratorul din orașul chinez Wuhan

DISTRIBUIȚI

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a susţinut duminică faptul că ar exista dovezi semnificative conform cărora noul coronavirus provine dintr-un laborator al oraşului chinez Wuhan, localitatea de unde s-a declanşat pandemia de COVID-19, transmite AFP, preluată de Agerpres.

”Există probe imense că de acolo a plecat”, a insistat secretarul american de Sstat într-o declaraţie acordată postului ABC, însă a refuzat să spună dacă el crede că virusul ar fi fost eliberat în mod intenţionat de chinezi. Dar ”China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele”, a ţinut el să adauge, afirmând în continuare că ”nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze”.

Pe de altă parte, Mike Pompeo şi-a exprimat regretul asupra lipsei cooperării din partea autorităţilor chineze pentru a elucida originea pandemiei. ”Ei continuă să împiedice accesul occidentalilor, al celor mai buni medici. Trebuie să putem merge acolo. Încă nu avem eşantioanele virusului de care avem nevoie”, a argumentat şeful diplomaţiei americane.

Declaraţiile sale vin după ce preşedintele Donald Trump a spus joi că noul coronavirus provine din laboratorul de virusologie din Wuhan şi a ameninţat China cu noi taxe vamale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here