Acasă Social Ședinţă extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă al MMAP, ca...

Ședinţă extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă al MMAP, ca urmare a avertizărilor hidro-meteo

DISTRIBUIȚI

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos a convocat, în această dimineață, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), constituit la nivelul MMAP. Ședința extraordinară a CMSU a fost convocată ca urmare a avertizărilor meteorologice de COD GALBEN și COD PORTOCALIU și COD ROȘU transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) dar și a prognozelor hidrologice realizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ de COD ROȘU valabilă pentru intervalul 30 iulie, ora 15:00 – 30 iulie, ora 20:00, vizează intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor. În aceste zone, vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse  torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ de COD PORTOCALIU (30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00) vizează vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și zonele de munte, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ de COD GALBEN (30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 22:00) vizează perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here