Acasă Politic Șefia Senatului: Tăriceanu, schimbat cu Nicolae?

Șefia Senatului: Tăriceanu, schimbat cu Nicolae?

DISTRIBUIȚI

De ce vrea să-l schimbe Dragnea pe Tăriceanu de la șefia Senatului

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este tot mai deranjat de ambițiile politice al liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care dorește să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor “indiferent de formulă”, au declarat pentru G4Media.ro surse din coaliție. Potrivit acestora, Dragnea ar fi dispus să meargă până la schimbarea lui Tăriceanu de la șefia Senatului pentru a-i tempera liderului ALDE ambițiile prezidențiale. Atacul la funcția de președinte al Senatului ar fi planificat pentru sesiunea parlamentară din toamnă, urmând că Tăriceanu să fie înlocuit cu Șerban Nicolae.

“Dragnea se teme că Tăriceanu ar putea schimbă tabăra și dorește să-l pună la colt”, au mai explicat sursele citate. Un alt motiv de tensiuni între cei doi este diferență tot mai mare din sondajele de opinie. Prăpastia este semnalată chiar de ALDE, care a defilat cu un sondaj de opinie realizat de Avangade.

Gazeta de Sud a scris miercuri că, potrivit unui sondaj realizat în perioada 1-19 martie, numărul doljenilor care vor candidați separați este aproape egal cu al celor care vor candidat comun PSD-ALDE. În situația unui candidat comun, 48% îl vor pe Tăriceanu și doar 8% pe Dragnea. Într-un sondaj propriu al ALDE Dolj, fostul primar Antonie Solomon ar fi în cărti pentru un nou mandat, dacă mâine ar fi alegeri. Solomon a scăpat de problemele cu justiția și poate candida în 2020.

Rezultatele pentru prezidenâiale au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidați separați; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebați cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu știu/nu răspund – 40%. Foto: Aktual24.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here