Acasă Politic Senat/Pensionarea anticipată a magistraților, în 2022

Senat/Pensionarea anticipată a magistraților, în 2022

DISTRIBUIȚI

Comisia Juridică a Senatului a decis, marți, amânarea intrării în vigoare a prevederii privind pensionarea anticipată a magistraților până la 1 ianuarie 2022.

Guvernul va discuta în ședința de marți după-amiază proiectul legii pe justiție pentru care vrea să își angajeze răspunderea în Parlament și care prevede o amânare a acestei reglementări până la 1 ianuarie 2021.

Raportul Comisiei juridice va pleca în plenul Senatului, care este forul decizional la această lege, astfel că actul normativ ar putea fi aprobat de Parlament simultan cu asumarea răspunderii Guvernului. În plus, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avertizat luni că PSD va sesiza Curtea Constituțională pe orice asumare de răspundere a Guvernului dacă există legi similare în dezbaterea Parlamentului.

Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, prorogarea termenului referitor la intrarea în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022. De asemenea, senatorii jurişti au decis să proroge pentru 1 ianuarie 2021 termenul de la care numărul judecătorilor în completurile inferioare va creşte de la doi la trei, relatează Agerpres.

Cele două modificări au fost făcute prin amendamente aduse proiectului de lege pentru aprobarea OUG 92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Raportul de admitere cu cele două amendamente a fost adoptat în Comisia juridică cu majoritate de voturi pentru, fiind exprimată o singură abţinere.

Dezbaterea celorlalte două ordonanţe privind legile Justiţiei care vizează, printre altele, modificări legate de vechimea pentru accederea în Institutul Naţional al Magistraturii (OUG 7/2019 şi OUG 12/2019), au fost amânate pentru luna februarie, la începutul viitoarei sesiuni parlamentare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here