Acasă Anchete Serban Mihăilescu, acuzat de mărturie mincinoasă în cazul Snagov

Serban Mihăilescu, acuzat de mărturie mincinoasă în cazul Snagov

DISTRIBUIȚI

DNA s-a sesizat din oficiu pentru marturie mincinoasa in cazul declaratiei date de fostul senator si secretar general al Guvernului Serban Mihailescu in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu – Tariceanu este judecat in legatura cu retrocedarea unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa. Prin urmare, ICCJ a decis, la termenul de marti, amanarea cauzei pentru data de 5 septembrie.

In acest dosar, Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa, alaturi de asa-zisul print Paul, Remus Truica si Tal Silberstein, aminteste News.ro.

Nici Dan Andronic si nici un alt martor in acest dosar, Robert Rosu, nu au venit la termenul de marti, motiv pentru care a fost solictata citarea lor cu mandat de aducere.

Instanta a respins amanarea cauzei pentru o alta ora in cursul zilei de marti, la acelasi complet fiind programate mai multe dosare, inclusiv cele ale lui Dan Sova, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea. Prin urmare, cauza a foat amanata pentru 5 septembrie.

Serban Miihailescu a fost audiat ca martor a termenul anterior al procesului, din 23 mai, declarand ca nu a lucrat niciodata cu Tariceanu si ca s-a intalnit cu acesta de doua ori – la nunta lui Dan Andronic si in Israel, unde fusese invitat de Andronic si de Nicolae Dumitru. Intrebat de procurorul DNA daca in 2006 a fost la locuinta lui Tal Silbestein impreuna cu Tariceanu, asa cum a declarat in faza dosarului de urmarire penala, Serban Mihailescu a sustinut ca nu a fost niciodata acasa la cetateanul israelien si ca a fost o ”neintelegere” atunci cand a facut acea declaratie.

Procesul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului a inceput in 14 martie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce, pe 10 februarie, instanta a decis ca procesul poate incepe pe fond, respingand definitiv cererile si exceptiile formulate de presedintele Senatului.

Presedintele Senatului a fost audiat in acest dosar in 11 aprilie, cand le-a spus magistratilor instantei supreme ca a incetat relatiile de consultanta politica cu Tal Silberstein si Dan Andronic in 2008, cand acestia au inceput sa il consilieze pe Traian Basescu, dar s-au mai intalnit intre 2008 si 2014, doar pentru a discuta politica.

Tariceanu a spus ca nu a mintit cand a spus ca nu a vorbit cu Truica despre tranzactionarea terenurilor Fermei Baneasa si a Padurii Snagov, iar ”printul” Paul probabil ca i-a facut plangere penala pentru ca l-a considerat potrivnic actiunilor sale si dupa ce aflase ca foloseste in public fata de el epitetul ”bastard”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here