Acasă Info Local CINE M-A FACUT OM MARE: Sevil Shhaideh, propunerea PSD și ALDE pentru...

CINE M-A FACUT OM MARE: Sevil Shhaideh, propunerea PSD și ALDE pentru funcția de premier

DISTRIBUIȚI

Sevil Shhaideh, propunerea PSD și ALDE pentru funcția de premier. ”Eu aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcția de președinte, dar am ținut cont de afirmațiile repetate ale președintelui, precum și de legea în vigoare”, a afirmat președintele Liviu Dragnea la ieșirea de la consultările de la Cotroceni.sevil-shhaideh

În același timp a trebuie să țin cont și de câteva principii pentru desemnarea premierului. ”Un om în care să am încredere totală”, care ”trebuie să urmeze în detaliu” programul de guvernare. Am venit cu o soluție care sper să fie acceptată, astfel încât până la 15 ianuarie să avem un guvern și să putem adopta bugetul, a mai spus Dragnea.

Nominalizarea făcută de Liviu Dragnea pentru funcția de premier este Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării Regionale, cea care, aproape 20 de ani a fost director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după ce Liviu Dragnea a preluat conducerea MDRAP, a fost secretar de Stat.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution. În perioada 1987-1991, a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu.

Liviu Dragnea a infirmat acest lucru, precizând că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost “martor”, alături de alte persoane.”În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin“, a spus Dragnea la vremea respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here