Acasă Anchete Societăți de pază din Ilfov, sub lupa anchetatorilor 

Societăți de pază din Ilfov, sub lupa anchetatorilor 

DISTRIBUIȚI

societati-de-pazaPoliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează miercuri, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB), 25 de percheziţii în Capitală şi judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste două milioane de euro.

Descinderile au loc la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, în vederea ridicării de documente financiar-contabile şi înscrisuri, potrivit unui comunicat.

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principal obiect de activitate servicii de pază, au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, provenind de la societăţi identificate cu comportament de tip fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 8.383.502,69 lei (echivalentul sumei de 2.056.351,03 euro), reprezentând impozit pe profit – 3.113.868,48 lei, TVA de plată – 4.359.996,00 lei şi impozit pe dividende – 909.638,21 lei”, se precizează în comunicat.

Procurorii efectuează cercetări faţă de cinci suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. În vederea asigurării prezenţei la audieri, pe numele suspecţilor au fost emise mandate de aducere. În vederea garantării recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui număr de opt imobile identificate în proprietatea suspecţilor. Percheziţiile sunt efectuate de ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 1, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here