Acasă Info Local Sondaj comandat de USR: PSD, aproape de 40%, PNL – 25%

Sondaj comandat de USR: PSD, aproape de 40%, PNL – 25%

DISTRIBUIȚI

Potrivit unui sondaj Ipsos, la comanda USR, social-democrații sunt cotați cu 37,8% în intențiile de vot ale tuturor respondenților.

Dacă vine vorba de cei care au spus că merg sigur la vot, scorul electoral al PSD crește, fiind de 40%.

Cota electorală a liberalilor este de 25,4% din total eșantion și de 24,4% în cazul celor care spun că merg sigur la vot.

USR este pe locul al treilea în preferințele electorale. Partidul condus de Cătălin Drulă are 12,7% intenție de vot la nivelul tuturor respondenților. Dintre cei care sunt siguri că o să voteze, 14,2% indică USR.

Pe locul patru este AUR indicat de 10,1% din total eșantion și de 11,3% dintre cei care merg sigur la vot. Pro România ar obține 4%, PMP 3% și UDMR 3%.

În ceea ce privește cele mai importante subiecte în cazul cărora respondenții spun că lasă foarte mult de dorit acestea sunt îmbunătățirea sistemului de sănătate, creșterea salariilor, reducerea corupției, eliminarea sărăciei, dezvoltarea agriculturii, protejarea pădurilor, îmbunătățirea sistemului educational, pensii decente, construirea de autostrăzi, drumuri și șosele, eliminarea gunoaielor și deșeurilor, poluarea aerului și digitalizarea administrației publice. s

Sondajul Ipsos a fost realizat la comanda USR, în perioada 17-30 iunie 2022, prin interviuri față în față, pe un număr de 1.072 de respondenți. Sondajul are o marjă de eroare +/-3,0%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here