Acasă Politic Sorin Grindeanu, noua nominalizare a PSD pentru prim-ministru

Sorin Grindeanu, noua nominalizare a PSD pentru prim-ministru

DISTRIBUIȚI

După mai bine de o oră și jumătate de ”cumpănit” bine cu colegii din conducerea PSD și o consultare telefonică că președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD, Liviu Dragnea, a ales să nu arunce țara în haos. Noua nominalizare pentru funcția de prim-ministru al Guvernului României este  Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor și fost deputat PSD, actualmente președinte al CJ Timiș, anunță PROMPT MEDIA.

Dragnea a ținut să ne asigure că acesta nu este agent Hsorin_grindeanuesbollah și a ținut să precizeze că Sevil Shhaideh a fost amenințată cu moartea și că a primit mii de apeluri telefonice de amenințare.

Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică,  la  Universitatea de Vest Timişoara, apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia informatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001 până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Este membru PDSR din noiembrie 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş, până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara.

Grindeanu deţine împreună cu soţia un teren intravilan de 500 de metri pătraţi la Giroc, în judeţul Timiş, achiziţionat în 2005 şi unul de 270 de metri pătraţi în Timişoara, achiziţionat în 2011. De asemenea mai deţine o casă de 200 de metri pătraţi în Giroc, construită în 2007, şi un apartament de 41 de metri pătraţi moştenit în 2009.

În declaraţia de avere mai are trecut un „motociclu ATW” Linhai, fabricat în 2009. El are un credit de peste 47.000 de euro la ING Bank contractat în 2007 şi scadent în 2035. De asemenea, Sorin Grindeanu are o datorie de 15.000 de euro la Lucian Taropa (lider PP-DD Timişoara), care ar urma să fie retituită până în 2016.

Este co-autor la 35 de iniţiative legislative privind insolvenţa, codul fiscal, dialogul social, Codul Muncii, funcţionarea asociaţiilor de proprietari, insolvenţa persoanelor fizice, legea energiei şi a gazelor, contractele de credit pentru consumatori. el este şi unul dintre susţinătorii propunerii referitoare la castrarea chimică a persoanelor acuzate de pedofilie.

A făcut parte din Comisia de apărare a Camerei şi din cea pentru tehnologia informaţiei.

Sorin Grindeanu a avut patru interpelări vizând siguranţa zborurilor Carpatair, situaţia Clinicii de ginecologie din Timişoara, situaţia cinematografului „Studio” din Timişoara şi una privind partida de rugby între RCM Timişoara şi Farul Constanţa.

Dragnea a mai precizat că, dacă va fi desemnat de președinte și va obține votul Parlamentului pentru funcția de prim-ministru, Grindeanu merge la Palatul Victoria pentru un mandat de patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here