Acasă Cultura StarT LA METROPOLIS!

StarT LA METROPOLIS!

Concurs de proiecte şi bază de date pentru tinerii absolvenți de teatru

DISTRIBUIȚI

La împlinirea a 15 ani de existență, Teatrul Metropolis din București lansează programul „StarT”, dedicat tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil (actori și regizori).

Programul „StarT” urmărește atât organizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenţilor de Regie Teatru, cât și realizarea unei baze de date destinate absolvenților de Arta Actorului (actori și actriţe) și are menirea de a susţine şi promova tinerii absolvenți de teatru, misiune care stă la baza înființării acestei instituții.

Programul „StarT” este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, și al Consiliului General al Municipiului București, având ca scop realizarea de oferte culturale cu tineri, în vederea stimulării creativităţii acestora în peisajul cultural bucureştean.

  1. Realizarea unui concurs de proiecte destinat absolvenţilor de Regie Teatru

Condiţii de participare:

Pot participa la concurs absolvenți ai facultăților de profil, specializarea Regie Teatru, provenind din toate centrele universitare din țară, care și-au finalizat studiile de Licență și/sau Master în anii 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022 (fără limită de vârstă).

Textele propuse pot aparține dramaturgiei clasice sau contemporane, obținând un punctaj mai mare proiectele care au incluse momente muzicale și/sau coregrafice.

Regizorii ale căror proiecte vor câștiga concursul vor selecta actori și actriţe din baza de date constituită de teatru.

Calendarul programului:

Perioada de înscriere la concurs: 15 septembrie – 14 octombrie 2022

Anunțarea câștigătorilor: 20 octombrie 2022

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here