Acasă Educatie ȘTEFĂNEȘTI VERDE, un proiect care se derulează între 15 și 21 aprilie

ȘTEFĂNEȘTI VERDE, un proiect care se derulează între 15 și 21 aprilie

DISTRIBUIȚI

 Administrația continuă și în acest an proiectul de ecologizare a comunei Ștefaneștii de Jos, propunându-și să devină ”cea mai curată comună din România!” Scopul principal al proiectului este ”să ecologizăm împreună comuna, astfel încât cetățenii, în special tinerii și elevii, să conștientizeze că este rolul întregii comunități să facă din mediul înconjurător un spațiu sănătos, curat și cât mai puțin poluat, acțiune la care fiecare dintre noi poate contribui, pentru a-l păstra și întreține în timp”.

Obiectivele proiectului sunt curățenia de primavară în satele din comuna Ștefăneștii de Jos, fânețe, parcuri, albia lacului Crețuleasca și oricare alt spațiu murdar, constientizarea populației privind importanța protejării mediului și promovarea unui stil de viață sănătos și amenajarea spațiilor verzi. Voluntarii vor avea la dispoziție toate materialele necesare: mănuși, saci menajeri, pensule și vopsea.

Activităţile propuse urmăresc stimularea unui comportament ecologic în spiritul normelor europene, transformarea comportamentelor cotidiene ale cetățenilor în stiluri de viaţă ecologice, economice, sănătoase şi durabile prin întreţinerea unui ambient curat și dezvoltarea capacităţii de comunicare şi de asumare a responsabilităţii faţă de propria persoană, comunitate, ambient şi natură.

Rezultate măsurabile

Achiziționarea a patru module de stație de epurare cu capacitate de 400mc/zi. Două dintre acestea vor fi date în folosiță anul acesta și două anul viitor;

Reparații curente în locurile de joacă și vopsirea mobilierului urban;

Spații verzi amenajate (pământ de flori, răsaduri, pomi) și trei acțiuni educative, de voluntariat și informare a cetățenilor, cu implicarea școlilor;

Conștientizarea elevilor de la cele trei scoli;

Ridicarea deșeurilor ajunse în spatiile verzi ale comunei și transportarea lor spre centre specializate de colectare.

Primăria va contribui cu personal și echipament de lucru și va derula o serie de acțiuni în școlile și grădinițele din comună, însă contează mult pe sprijinul voluntar al cetățenilor comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here