Acasă Social Studiu privind tulburările mintale la adulţii de vârstă activă din România

Studiu privind tulburările mintale la adulţii de vârstă activă din România

DISTRIBUIȚI

Specialiştii consideră că este necesară decontarea mai multor servicii destinate persoanelor cu tulburări mintale şi că e nevoie de sprijin din partea angajatorilor pentru reintegrarea acestora în muncă.

15% dintre adulţii la vârsta activă din România se confruntă cu o tulburare mintală, conform rezultatelor unui studiu de specialitate derulat recent. Specialiştii spun că majoritatea tulburărilor debutează în copilărie, în adolescenţă sau în perioada de tânăr adult şi este nevoie de cercetări riguroase care să identifice prevalenţa acestora.

„Tulburările de anxietate sunt cele mai frecvente, tulburări de sănătate mentală, respectiv tulburare depresivă majoră, de asemenea, are o prevalenţă foarte mare. Dacă ne referim la adulţi, specific din cadrul tulburărilor de anxietate, tulburarea de stres post-traumatic apare undeva în jur de 1,2%. Este uşor subdiagnosticată în raport cu datele internaţionale. În ceea ce priveşte alte tulburări de sănătate mentale, tulburări legate de consumul de substanţe şi dependenţe, care pentru ţara noastră sunt raportate undeva în jur de 3,1% ca date de prevalenţă în decursul vieţii, respectiv avem datele Agenţiei Naţionale Antidrog, unde acestea ne spun că undeva în jur de 10% dintre adolescenţi şi adulţi au consumat cel puţin un drog ilicit”, a declarat Prof.dr. Anca Dobrean.

Specialiştii consideră că este necesară decontarea mai multor servicii destinate persoanelor cu tulburări mintale şi că e nevoie de sprijin din partea angajatorilor pentru reintegrarea acestora în muncă. Sursa: Romania-actualitati.ro

2 COMENTARII

  1. […] Specialiştii consideră că este necesară decontarea mai multor servicii destinate persoanelor cu tulburări mintale şi că e nevoie de sprijin din partea angajatorilor pentru reintegrarea acestora în muncă. 15% dintre adulţii la vârsta activă din România se confruntă cu o tulburare mintală, conform rezultatelor unui studiu de specialitate derulat recent. Specialiştii spun că majoritatea tulburărilor […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here