Acasă Politic SUA emit o alertă mondială pentru cetăţenii americani din străinătate

SUA emit o alertă mondială pentru cetăţenii americani din străinătate

DISTRIBUIȚI

Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de precauţie la nivel mondial prin care îi sfătuieşte pe cetăţenii americani aflaţi în străinătate „să manifeste prudenţă sporită”.

De asemenea, cetățenii americani aflați în afara granițelor sunt sfătuiți să se înscrie în Smart Traveler Enrollment Program (STEP) pentru a primi informații și alerte și pentru a putea fi localizați mai rapid în situații de urgență în străinătate și să urmărească paginile de socializare ale Departamentului de Stat.

SUA au invocat „tensiuni crescute în diverse locuri din întreaga lume, potenţialul unor atacuri teroriste, demonstraţii sau acţiuni violente împotriva cetăţenilor şi intereselor americane”.

Alerta vine în contextul în care în tot Orientul Mijlociu au izbucnit proteste ca răspuns la situația de Securitate dintre Israel şi Hamas, mulţi dintre demonstranţi vizând reprezentanţele diplomatice americane.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de precauţie la nivel mondial prin care îi sfătuieşte pe cetăţenii americani aflaţi în străinătate „să manifeste prudenţă sporită”. De asemenea, cetățenii americani aflați în afara granițelor sunt sfătuiți să se înscrie în Smart Traveler Enrollment Program (STEP) pentru a primi informații și alerte și pentru a […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here