Acasă Anchete Substanțele periculoase la control

Substanțele periculoase la control

DISTRIBUIȚI

De la începutul anului 2020, pentru sănătatea publică, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., polițiștii au desfășurat sute de acțiuni operative, controale, verificări și percheziții pentru sănătatea publică, prin prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităților săvârșite în domeniul explozivilor și substanțelor periculoase.

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2020, în total, au fost desfășurate 794 de acțiuni operative pe linie de explozivi și substanțe periculoase, 2.249 de controale și 102 percheziții.

Pe parcursul activităților, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, peste 26 de tone de articole pirotehnice și peste 900 de capse de inițiere.

Au mai fost indisponibilizate aproape 2.000 de tone și 2.752 de litri de substanțe periculoase, 522 de tone și 5.206 litri de produse de protecția plantelor, 331 de tone 13.159 de litri de deșeuri periculoase, precum și 7.468 de proiectile.

Exemple:

Acțiunea națională TOXCONTROL a fost demarată pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităților săvârșite la regimul produselor de protecţie a plantelor și substanțelor utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Acţiunea FOSFINA 2020 – polițiștii au verificat modul de efectuare a operaţiunilor cu produse ce conțin fosfură de aluminiu și cu îngrășăminte cu azotat de amoniu.

Acţiunea FITOS 2020 a fost desfășurată pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, prin prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale sâvârșite la regimul produselor de protecţie a plantelor şi protecţia mediului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here