Acasă Educatie Subvenții din fonduri europene pentru reducerea abandonului universitar

Subvenții din fonduri europene pentru reducerea abandonului universitar

DISTRIBUIȚI

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile pentru programul „Primul student din familie”.

Proiectele pot fi depuse de instituții de învățământ superior de stat și particulare și unități de învățământ preuniversitar de stat, în parteneriat cu instituții de învățământ superior de stat și particulare.

Cererile de finanțare pot fi depuse până la data de 31 mai 2024.

 Din fondurile europene vor fi finanțate subvenții pentru elevii de liceu din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a în valoare de 300 de lei/ lună pentru o perioadă de min. 12 luni  și max. 21 luni.

Pentru studenți, vor fi finanțate subvenții în valoare de 330 lei/lună, pe o perioadă de min. 12 luni și max. 24 luni, cu excepția perioadei de vacanță de vară.

Modalitatea de acordare a subvențiilor va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ.

Bugetul total alocat apelurilor de proiecte este de 50.000.000 euro, repartizat la nivelul a două categorii de regiuni:

pentru regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru), suma totală disponibilă este de 44.970.414,50 euro, din care contribuția UE este de 38.224.849,78 euro (corespunzând unei contribuții UE de 85%), iar contribuția națională este 6.745.564,72 euro (corespunzând unei contribuții naționale de 15%);

pentru regiunea dezvoltată (București-Ilfov), suma totală disponibilă este de 5.029.585,5 euro, din care contribuția UE este de 2.011.834,20 euro (corespunzând unei contribuții UE de 40%), iar contribuția națională este de 3.017.751,30 euro (corespunzând unei contribuții naționale de 60%).

„Primul student din familie” face parte din programul pentru reducerea abandonului universitar (PNRAU) și este finanțat printr-un apel competitiv de proiecte din cadrul Programului Educație și Ocupare 2021 – 2027 și din bugetul de stat.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile pentru programul „Primul student din familie”. Proiectele pot fi depuse de instituții de învățământ superior de stat și particulare și unități de învățământ preuniversitar de stat, în parteneriat cu instituții de învățământ superior […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here