Acasă Info Local ”SUPERCOMUTER” PENTRU IGPR, TABLETE PENTRU PATRULELE DE POLIȚIE

”SUPERCOMUTER” PENTRU IGPR, TABLETE PENTRU PATRULELE DE POLIȚIE

DISTRIBUIȚI

supercomputer IGPRInspectoratul General al Poliției Române (IGPR) va cumpăra un ”supercomputer” pentru decriptarea fișierelor și a mediilor de stocare criptate. De asemenea, instituția va fi dotată cu patru servere de stocare și prelucrare a datelor informatice rezultate din percheziții, acces și interceptare de date informatice, alături de alte patru servere mobile de stocare și prelucrare a datelor informatice interceptate.

În cadrul licitației, estimată la 1,8 milioane de lei, fără TVA, Poliția va achiziționa și 130 de stații de lucru fixe sau mobile, tot pentru percheziții. Echipamentele vor fi livrate în termen de 60 de zile de la data atribuirii contractului. Ofertele vor fi deschise în a doua parte a lunii septembrie.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus cumpărarea a 665 de tablete pentru echipajele structurilor operative care acționează pentru asigurarea ordinii și siguranței publice. Demersul se dezvoltă în cadrul unui proiect care a fost evaluat si selectat pentru finanțare din fonduri europene. Proiectul a fost ulterior introdus ca acțiune în Programul Național FSI, document aprobat de Comisia Europeană în 2015. Cu sprijinul acestor dispozitive, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat și rapid la bazele de date și vor putea introduce în sistem informații direct de la fața locului. Verificarea identității persoanelor va fi mult mai rapidă, existând posibilitatea inclusiv a vizualizării în timp real a datelor și imaginii celor verificați. Totodată, echipajele care intervin la urgențele semnalate la 112 vor putea accesa pe timpul deplasării la fața locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate și eventualul trecut infracțional al acestora, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, crescând eficiența acțiunilor operative. Proiectul se va derula la nivelul Capitalei și județelor Constanța și Brașov, urmând ca primele tablete să fie cumpărate până la sfârșitul acestui an. – VLAD CRITSEA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here