Acasă Cultura Tabără pentru elevii ilfoveni merituoși

Tabără pentru elevii ilfoveni merituoși

DISTRIBUIȚI

La Mânăstirea Sitaru se desfășoară în perioada 19 – 25 august tabăra ”Tinerii, speranțe vii, bucuria satului”, în contextul Anului omagial al satului românesc, proclamat de Patriarhia Română.

Într-un cadru pitoresc 30 de copii ilfoveni cu rezultate bune la învățătură, selecționați de preoții din parohiile care alcătuiesc Protoieria Ilfov Nord, s-au reunit într-un mediu relaxant și instructiv pentru a descoperi obiectele de cult din biserică, viața la mânăstire și ascultările. Gospodăria Mânăstirii Sitaru le-a făcut cunoscute animale și păsări, spre bucuria multor copii. În această după amiază, tinerii vor explora pădurea Căldărușani.

Tinerii, cu vârste între 8 și 17 ani, au participat în prima zi la o prezentare a portului popular urmând ca la 21 august să descopere patrimoniul Mânăstirii Căldărușani și al Mânăstirii Snagov. Apoi, tinerii se vor plimba pe lacul Snagov și vor vizita Centrul COR de la Izvorani. Formatorii din cele 7 zile de tabără participă ca voluntari, plimbarea cu vaporașul pe Snagov este asigurată de sponsori, iar transportul este asigurat de Consiliul Județean Ilfov.

De la organizatorul taberei, ieromonahul Hrisostom Iorgulescu, secretarul Mănăstirii Sitaru, am aflat că tabăra este gratuită pentru copii, dar fondurile necesare organizării au fost asigurate din fondul de tabere al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Protoieriei Ilfov Nord.

Tabăra de la Mânăstirea Sitaru este organizată de Protoieria Ilfov Nord în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov. Organizarea taberei face parte din proiectul ”Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului cultural din Ansamblul de Monumente Istorice al Mănăstirii Balamuci” desfășurat de Consiliul Județean Ilfov și Mânăstirea Sitaru. Text și foto – CJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here