Acasă Politic Tăierea pensiilor speciale pentru dublarea alocațiilor pentru copii nu e suficientă

Tăierea pensiilor speciale pentru dublarea alocațiilor pentru copii nu e suficientă

DISTRIBUIȚI

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat luni că în bugetul de stat este prevăzut un fond de rezervă de un miliard de lei pentru finanţarea alegerilor locale şi parlamentare, iar despre eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi militarilor, a precizat că nu este suficientă pentru finanţarea dublării alocaţiilor pentru copii.

”Sunt alte surse în buget, dar le vom discuta atunci. Asta facem acum, căutăm surse pentru implementarea legii cu dublarea alocaţiilor”, a susţinut Cîţu, citat de Agerpres.

Despre posibilitatea continuării Programului ”Prima Casă”, ministrul a menţionat că nu ştie dacă va mai fie nevoie de el, iar o măsură pentru continuarea sau nu a programului o va lua cât de curând. ”Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, pentru că este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere. Astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite. Se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a mai spus Cîţu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here