Acasă Editorial TALPA LUI DRAGNEA

TALPA LUI DRAGNEA

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Cu cât tensiunea în PSD se amplifică, cu atât foștii șefi ai partidului își freacă mâinile de bucurie și dau mesaje care mai de care mai destabilizatoare.

Dacă Victor Ponta, proaspăt posesor de cetățenie sârbă, ne-a obișnuit cu săgețile către Dragnea și compania, acum a venit rândul lui Adrian Năstase, despre care se spunea că a renunțat definitiv la viața politică după ce a ieșit din închisoare.

Adrian Năstase a intervenit, spun unele voci din PSD, în scandalul dintre președintele partidului și prim-ministru, fiind coautor al scrisorii pe care Nicolae Bădălau a trimis-o social-democraţilor și în care susţine, printre altele, că democraţia în partid a fost suspendată, iar unanimităţile – false.

”Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democrației interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD și-a demis propriul guvern prin moțiune de cenzură, decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunțate și apoi abandonate, fluiditatea schimbării în funcțiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa, nu toți cei care au devenit miniștri erau cunoscuți în partid sau recunoscuți profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern. Toate acestea slăbesc încrederea cetățenilor în partidul nostru, iar cauza principală este tocmai șubrezirea democrației interne”, se arată în scrisoarea lui Bădălau.

Președintele executiv, învățat bine din spate de Năstase, a venit și cu soluția salvatoare: punerea în aplicare a mecanismelor statutare privind conducerea colectivă.

Dragnea, enervant de calm, având informații certe cu privire la modul în care încearcă Năstase să lovească, a spus, ironic, că nu a citit scrisoarea lui Bădălau, însă ”este un document bun”. Și, să se știe, pentru a nu știu câta oară, că el este jupânul peste toți, a subliniat că în acest moment nu se pune, sub nicio formă, problema organizării unui congres extraordinar întrucât în PSD nu există două sau mai multe tabere.

Așadar, Năstase încearcă să scoată ușor, ușor, capul în linia întâi, dar Dragnea, vigilent, îi pune talpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here