Acasă Economie Târgul locurilor de muncă – pe Internet

Târgul locurilor de muncă – pe Internet

DISTRIBUIȚI

Târgul locurilor de muncă s-a mutat pe Internet. Peste 400.000 de contracte de muncă au fost suspendate, potrivit statisticilor Ministerului Muncii

Pandemia de coronavirus pune în pericol și locurile de muncă. Peste 400.000 de contracte au fost deja suspendate, arată statisticile Ministerului Muncii. Între timp, sunt și firme care au nevoie urgentă de angajați. Dar din cauza restricțiilor, cel mai mare târg de locuri de muncă s-a mutat pe Internet. Interviurile de angajare se fac acum exclusiv în fața calculatorului.

Într-o zi de târg normală, Sala Palatului din București era neîncăpătoare. Aici se întâlneau mii de oameni, angajatori și persoane care caută un loc de muncă.

Dar Sala Palatului a fost închisă ca măsură de siguranță pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Cel mai mare târg de locuri de muncă s-a mutat pe Internet.

Companiile s-au adaptat restricțiilor impuse în perioada stării de urgență. Târgul înseamnă acum o pagină de internet unde fiecare angajator are dedicată o secțiune astfel încât doritorii să poată aplica pentru un loc de muncă. Iar interviurile de angajare se fac prin conversații video.

Unele companii, care au nevoie urgentă de personal, cum sunt cele din IT sau curierat, angajează pe loc. Altele, imediat ce vor fi ridicate restricțiile impuse de starea de urgență.

Din cauza pandemiei de coronavirus, multe firme și-au restrâns activitatea. Peste 400.000 de contracte de muncă au fost suspendate, potrivit statisticilor Ministerului Muncii. Târgul de locuri de muncă este deschis până pe 27 aprilie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here