Acasă Info Local Tăriceanu, pus la zid de preşedinţii de consilii judeţene ai PNL

Tăriceanu, pus la zid de preşedinţii de consilii judeţene ai PNL

DISTRIBUIȚI
Călin Popescu Tăriceanu, fost deputat de Ilfov
Călin Popescu Tăriceanu, fost deputat de Ilfov
Călin Popescu Tăriceanu, fost deputat de Ilfov

Aşa cum era de aşteptat, bătălia dintre Călin Popescu-Tăriceanu şi Crin Antonescu s-a extins în teritoriu. Cei 13 preşedinţi de consilii judeţene pe care PNL îi are în ţară au transmis o scrisoare deschisă prin care îşi arată “stupefacţia şi dezamăgirea” faţă de propunerea fostului premier de a organiza alegeri interne în PNL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie. “Luând act de afirmaţiile unui fost preşedinte al PNL, noi, preşedinţii de consilii judeţene naţional liberali ne exprimăm stupefacţia şi dezamăgirea faţă de acestea şi ne simţim responsabili în faţa opiniei publice să facem următoarele clarificări: 1.  Rezoluţiile congresului PNL din aprilie 2012 şi ale congreselor reunite  ale USL statuează că niciunul dintre partidele componente ale USL nu va colabora cu PDL şi nici cu Traian Băsescu, că primul ministru al României, din partea USL, va fi domnul Victor Ponta, iar candidatul la Preşedinţia României va fi domnul Crin Antonescu. 2. O rezoluţie a congresului PNL, dublată de una a congreselor reunite ale USL, nu poate fi pusă în discuţie prin declaraţii de presă”, se arată într-un comunicat de presă. “Noi, preşedinţii de consilii judeţene naţional liberali, considerăm depăşite şi fără obiect astfel de discuţii, iar dezbaterea internă trebuie să se axeze în jurul bunei guvernări şi în vederea atingerii obiectivului de câştigare a Preşedinţiei României de către candidatul desemnat al USL, domnul Crin Antonescu”, se mai spune în scrisoarea deschisă.

Scrisoarea a fost semnată de Cristian Adomniţei – preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Bîgiu – preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Aristotel Căncescu – preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Ciprian Dobre – preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Răducu Filipescu – preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, Sorin Frunzăverde – preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin,Mircea Moloţ – preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Vasile Mustăţea – preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Petrache – preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, Cornel Popa – preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Adrian Ştef – preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Florin Ţurcanu – preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Horea Uioreanu – preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

stroe_radu
Radu Stroe, deputat de Ilfov în Colegiul 1

Deputatul de Ilfov Radu Stroe nu uită şi nu iartăRadu Stroe, membru în Biroul Politic al PNL, deputat de Ilfov, susţine excluderea lui Călin Popescu-Tăriceanu din partid. “Gravitatea declaraţiilor mă determină să fiu de acord cu propunerea excluderii”, a explicat Stroe. “Domnul Tăriceanu nu mai are obiectul muncii şi a început să se joace, precum copiii, cu cercul prin curte. Se pune într-o situaţie ridicolă, se comportă ca un om care a pierdut contactul cu partidul”, este opinia parlamentarului de Ilfov.

Poziţia lui Radu Stroe arată însă că acesta nu uită şi nu iartă ce s-a întâmplat în 2006 atunci când a fost numit de premierul Tăriceanu ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului. El a demisionat din funcţie la 22 ianuarie 2007, invocând că nu a primit voturile necesare pentru a obţine postul de vicepreşedinte pe probleme de administraţie în PNL. În realitate, Tăriceanu i-a forţat plecarea după ce în presă au apărut informaţii despre implicarea lui Stroe într-o afacere imobiliară controversată, fapt care afecta imaginea Guvernului. Stroe avizase o hotărâre a RA-APPS prin care Răzvan Petrovici, om de afaceri apropiat de PNL, urma să controleze două terenuri în valoare de aproximativ 340 milioane de euro. “Demisia lui Radu Stroe nu a fost o demisie, ci am procedat la o restructurare a Guvernului pentru că am dorit să reduc numărul portofoliilor ministeriale de la 22 la 15. Radu Stroe nu putea să mai ocupe în continuare această funcţie pentru că el era membru al Parlamentului“, spunea atunci Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here