Acasă Info Local Tăriceanu supraestimează ALDE, dar trage de PSD 

Tăriceanu supraestimează ALDE, dar trage de PSD 

DISTRIBUIȚI

TariceanuLiderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,, a afirmat luni că la alegerile parlamentare din toamnă niciun partid nu va câştiga majoritatea mandatelor din viitorul legislativ. Acesta a mai precizat că nu are ”nicio inhibiţie” să reia colaborarea cu PSD, anunță Mediafax.

”Pe baza experienţei politice mai recente pe care am avut-o, începând din 2012 şi colaborarea avută cu PSD (…) nu am niciun fel de inhibiţie de a declara că putem ca această colaborare să o reluăm la nivel politic şi parlamentar şi eventual guvernamental după alegerile de la finele acestui an”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai precizat că formaţiunea nu va intra într-o alianţă electorală sau politică înaintea alegerilor parlamentare. ”Pentru parlamentare intenţionăm să mergem pe liste independente. Din convingerea că în România există un electorat liberal, că această reprezentare este făcută în momentul de faţă şi trebuie să continue de către ALDE, că electoratul liberal a fost abandonat de PNL şi, ca atare, cred că cea mai bună soluţie pentru noi e să mergem în continuare singuri pe liste. Ce vom face în continuare? Cred că va fi nevoie să se alcătuiască o majoritate, pentru că România trebuie guvernată”, a subliniat Tăriceanu.

Tăriceanu a mai precizat faptul că PNL s-a comportat în ultima perioadă ”ca un fel de instrument de lucru în mânba preşedintelui”. ”PNL dovedeşte că nu este capabil să-şi ia singur deciziile şi că se complace în postura de executant al ordinelor preşedintelui”, a adăugat Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here