Acasă Social Taximetriști, vi se pregătește ceva!

Taximetriști, vi se pregătește ceva!

DISTRIBUIȚI

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii CGMB nr. 178/2008 privind aprobarea Regulamentului-cadru, a caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegata pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi.

Gabriela Firea: ”In urma numeroaselor luari de pozitie in spatiul public, atat ale taximetristilor cat si ale utilizatorilor acestui serviciu, am luat decizia sa modificam Regulamentul de functionare al acestei activitati, in sensul sporirii confortuluisi sigurantei pasagerilor. Prin acest proiect de Hotarare se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie sa se faca exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat, in conditiile in care se asigura posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicatiilor online care apartin respectivului dispecerat si pot fi identificate ca atare.

De asemenea, au fost reformulate si completate anumite prevederi din vechiul Regulament, referitoare la conduita soferilor de taxi, accentul fiind pus pe obligativitatea acestora de a avea o tinuta decenta si un comportament adecvat. Sub sanctiunea unor amenzi severe, acestia nu vor avea voie sa fumeze in masina, savorbeasca la telefonul mobil in timpul curselor, sa asculte muzica daca acest lucru il deranjeaza pe client, sa angajeze discutii pe teme sensibile care pot aduce atingere convingerilor clientului, cum ar fi cele religioase, politice sau legate de sex. Nu in ultimul rand, taximetristii nu vor putea refuza curse si nici nu vor putea impune preturi mai mari decat cele indicate de aparatul de marcat”.

Primarul general al Capitalei a aratat ca alte modificari de substanta ale Regulamentului au fost puse deja in dezbatere publica pe site-ul Primariei, urmand sa faca obiectul unei viitoare Hotarari de Consiliu General. Printre acestea se afla modificarea regimul sanctiunilor (amenzi si suspendari sau anulari de licente), cesionarea licentelor, introducerea obligativitatii afisarii in toate taxiurile a unui numar de telverde la care clientii pot face reclamatii direct la Autoritatea Publica (nu prin dispeceratele companiilor), obligativitatea dotarii tuturor taxiurilor cu POS-uri, astfel incat cursele sa poata fi platite cu cardul bancar și adaptarea criteriilor de departajare la normele de poluare (minim Euro5).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here